Content creëren voor Instagram stories is echt niet zo lastig. Gelukkig zijn er apps en programma’s die het jou een stuk makkelijker maken.

# Unfold

Veel Instagrammers gebruiken deze app en je ziet die dan ook vaak voorbijkomen. Het ziet er minimalistisch, clean en consistent uit. Je kunt er een eigen afbeelding in kwijt en een stukje tekst in verschillende lettertypes. Het is mooi dat je op deze manier behind de scenes, aanbiedingen of nieuwe producten/diensten kunt promoten. Met deze app kun je meerdere posts achter elkaar maken en nog offline kijken hoe het eruit komt te zien. Zeker de moeite waard om te proberen en het is gratis!

#2 Canva

Nog zo’n app die super fijn is. En wat misschien nog beter is, je kunt via de computer ook al je stories maken. Er zijn verschillende gratis templates die je kunt gebruiken en bewerken. Wat gaaf is aan Canva, je kunt je eigen kleuren van jouw merk toevoegen. Zo past het helemaal in de stijl die jij als onderneming graag wilt uitstralen. Canva is trouwens niet alleen te gebruiken voor je stories, maar ook voor andere social media.

#3 InShot Video-editor & foto

Heb je dat ook weleens gehad? Je wilt een video posten, maar het formaat was niet goed, dan kun je deze app daarvoor gebruiken. InShot is een foto en video bewerkings-app waarbij je het goede formaat voor je stories kunt selecteren. De video’s die je in je stories wilt plaatsen kun je vergroten of verkleinen en er zelfs een achtergrondkleur aan toevoegen. Ook hier kun je weer de kleur pakken van jouw merk.

# Over Edit & Add Text to Photos

Een app waar je maar een paar gratis templates hebt en voor de rest moet betalen. Er zijn wel heel veel opties mogelijk, dus zeker het proberen waard. Zo kun je je eigen foto gebruiken en hiermee een mooie quote uitlichten.

# Adobe Photshop

Ben je een beetje handig met Photshop? Dan kun je hier ook hele mooie stories mee maken en is dit misschien wel de beste methode. Door Photoshop kun je natuurlijk eindeloos iets creëren wat precies bij jouw merk past. Werk in lagen, zo kun je je template vaker gebruiken door alleen de foto te vervangen en eventueel een achtergrondkleur.

# Later

Wil je je stories naar de next level brengen? Gebruik dan de app Later. Hiermee kun je je stories (en posts) inplannen. Super fijn. Zo kun je vooruitwerken en zien wat er ingepland staat en wanneer. Zelf gebruik ik Later al heel lang omdat het een drag and drop functie heeft.

Zoals je leest, is het dus echt niet zo lastig om mooie stories te maken. Dus, lekker aan de slag en spelen met de apps als je ze nog niet kent. Zelf heb ik ze allemaal minstens een week geprobeerd. Mijn echte favoriet is Canva voor als ik tussendoor snel iets wil posten.

Geen tijd om dit zelf te doen? Ik help je hier graag mee 🙂